Kartlegging av personer med Asperger/ASF

Spesialistbedriften tilbyr personlig kartlegging av mennesker med Asperger/ASF. Kartleggingen rettes mot muligheter i arbeid og utdanning, og legger vekt på kandidatens styrker og utfordringer.

Opplevelser og erfaringer fra skolegang er forskjellig, men de som kontakter oss har til felles at de er svært usikre på hva som er riktig vei videre. Noen ganger kan negative erfaringer fra skole eller arbeid være et hinder for å komme seg videre, og mange kjenner seg rådville. Svært mange aner ikke hvilke unike styrker de besitter, og hva som er viktig å ta hensyn til når de skal ta valg for tiden som ligger foran dem.

Kartleggingen har til hensikt å gi konkrete råd og innspill uansett hva som er målet til kandidaten. Noen ønsker hjelp til å finne riktig utdanning eller arbeid. Andre ganger kan det være behov for en avklaring av om deltakelse i arbeidslivet er realistisk. Uansett mål, står vurdering av styrker, utfordringer og personlige forutsetninger sentralt i prosessen. Felles refleksjoner under kartleggingen, samt rapporten som utarbeides til slutt, vil bidra til å kunne gjøre trygge og gode valg.

Vår erfaringsbaserte kompetanse er fordelaktig for kandidaten, og gjør oss i stand til å finne frem til realistiske valgmuligheter og et tryggere beslutningsgrunnlag for veien videre. I kartleggingen støtter vi oss på utprøvde og anerkjente verktøy, spesialdesignet for personer med diagnosen.

 

Målgruppe for kartleggingen er:

  • personer på arbeidsavklaring
  • elever i den videregående skolen som skal ut som lærlinger, ha arbeidspraksis og/eller studere
  • studenter
  • personer som har avbrutt skolegang
  • andre arbeidssøkere med diagnosen

 

Hvor lang tid tar det?

Estimert tidsbruk er to til tre kartleggingssamtaler. Vi tar imot kandidater fra hele landet, og kan også kartlegge via videosamtaler. Kandidaten mottar sin skriftlige rapport kort tid i etterkant av den siste samtalen.

 

Rapport og veien videre

Resultatene av kartleggingen oppsummerer kandidatens styrker og utfordringer i en skriftlig rapport, som også gir oversikt over nødvendige tiltak for at kandidaten skal kunne mestre videre studier og/eller arbeid. Rapporten gir et godt grunnlag for å kunne velge en arbeidsplass eller utdanning der kandidatens styrker i størst mulig grad utnyttes, samtidig som utfordringene reduseres.

 

Pris

Fra: 16 500 kr. per kartlegging (inkludert rapport).

Behov for eventuell oppfølging etter mottatt kartleggingsrapport tilbys til 1 050 kr. pr time.

Spesialistbedriften er en privat virksomhet uten økonomisk støtte fra det offentlige. Det betyr at den enkelte oppdragsgiver må betale for våre tjenester.

 

Bestilling av kartlegging: 

Aktuelle saker

Første ASIAS kurs!

I samarbeid med NHO Arbeid & Inkludering gjennomfører vi det første kurset i kartleggingsverktøyet ASIAS. 19. nov 2021, kl. 09:00–12:00. Kurset holdes digitalt via Zoom.

På dette kurset får du opplæring i bruken av kartleggingsverktøyet ASIAS (Asperger i arbeid og studier). ASIAS tar for seg styrker og utfordringer knyttet til Asperger/ASF.

LES MER

ASIAS lanseres!

Vi i Spesialistbedriften er veldig stolte over å endelig kunne lansere kartleggingsverktøyet ASIAS, et digitalt verktøy rettet mot inkludering av personer med Asperger syndrom.

Arbeidet med ASIAS startet i 2019, og idéen kom enda tidligere. Bakgrunnen for ønsket om å utvikle et verktøy, var erfaringene med at eksisterende verktøy ikke var spesielt gode.

LES MER

Ministerbesøk

Denne uken hadde vi besøk av arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen. Det var et inspirerende møte, og ministeren var tydelig imponert over arbeidet til våre konsulenter.

Det er også hyggelig å konstatere at lanseringen av ASIAS, den digitale kartleggingstjenesten for personer med Asperger/ASF blir lagt merke til på høyeste hold!  

LES MER

Hilde Stangeland, Sivilingeniør nettutvikling, Mørenett
«Mørenett har samarbeidet med Spesialistbedriften over flere år. De jobber nøyaktig, effektivt og selvstendig, og sørger for at arkivet vårt blir digitalisert mye raskere enn vi hadde klart uten hjelp. Vi setter stor pris på jobben Spesialistbedriften gjør for oss.»
Torbjørn Røe Isaksen, Arbeids- og sosialminister
«Dersom flere aktører tar i bruk det nye verktøyet ASIAS, kan flere med asperger kanskje havne på riktig hylle i livet tidligere og kanskje unngå uføretrygd.»
Kursdeltaker, “Asperger og inkludering”
«Nyttig kurs med faglig dyktige kursholdere. Gode til å formidle og lytte. En av de mest nyttige timer jeg har hatt på jobb på flere år!»
Kursdeltaker, “Asperger og inkludering”
«Et meget relevant kurs, et av de beste kursene jeg har hatt i min 30-årige yrkeskarriere. Alle som jobber med Asperger bør ha dette kurset»
Maren Øverli, Sales Operations Manager, Inmarsat
«Konsulentene har vært ekstremt tilpasningsdyktige, jeg er veldig takknemlig for de fine folkene vi har fått leie av Spesialistbedriften»
Pergunn Gjerdsbakk, Einingsleiar, Hareid kommune
«Vi er svært nøgde med arbeidet Spesialistbedriften gjer for oss. Mennesker med Asperger er gode på det meste, og har eit laserfokus på arbeidet sitt.»
Even Bringsdal, Daglig leder, Createview
«Spesialistbedriften har gjennom presis analyse bidratt til at Createview leverer målinger med høy nøyaktighet.»
Tommy Sørli, Teknisk Salgskonsulent, Midthaug
«Vi er veldig fornøyd med jobben Spesialistbedriften har gjort ved animasjon, og bilder av våre produkt. De kommuniserer godt, og leverer arbeid med høy kvalitet. Akkurat det vi ser etter i en leverandører.»
Forrige
Neste

SPESIALISTBEDRIFTEN AS

Postvegen 2, 6018 Ålesund

 

Orgnr: 913 270 193

Copyright © 2021
Webdesign: 2Mind-Design AS