Første kurs i kartleggingsverktøyet ASIAS

I samarbeid med NHO Arbeid & Inkludering gjennomfører vi det første kurset i kartleggingsverktøyet ASIAS. På dette kurset får du opplæring i bruken av kartleggingsverktøyet ASIAS (Asperger i arbeid og studier). ASIAS tar for seg styrker og utfordringer knyttet til Asperger og andre typer høytfungerende autismespekterforstyrrelser.

Ved å lære å bruke ASIAS får du økt kompetanse om diagnosen, samtidig som du får bedre forutsetninger for å gjennomføre gode og effektive kartlegginger. Du vil også få kunnskap om hvordan du tolker og får best mulig utbytte av ASIAS rapport. For fullt utbytte av kurset bør en ha grunnleggende kunnskap om Asperger/autisme, f.eks. gjennom kurset «Asperger og inkludering» (tidl. «Asperger i arbeid»).

ASIAS er blitt til gjennom et samarbeid mellom Arne Svendsrud (Karriereverktøy) og Spesialistbedriften AS, og bygger dermed på tung teoretisk kunnskap kombinert med lang praktisk erfaring med målgruppen.

 

Målgruppe for kurset

NAV og tiltaksleverandører til NAV

Ansatte i utdanningssektoren som f.eks. rådgivere, opplæringskontor, tilretteleggingskontor o.l.

Andre som har oppfølgingsansvar for personer med diagnosen

 

Kursholder

Linda Nygård er utdannet barnevernspedagog, og har tilleggs­utdannelse innen yrkesrettet rehabilitering, sosiologi og spesial­pedagogikk. Utover dette han hun utdanning innen ledelse på master­gradsnivå. Linda har lang erfaring med å jobbe med mennesker som av ulike grunner har falt utenfor arbeidslivet, både i NAV og i attføringsbedrifter. Hun har i tillegg erfaring som personalsjef i privat næringsliv og som spesialpedagog i skolen. Linda er i dag daglig leder og ansvarlig for kurs og veiledningstilbudet til Spesialistbedriften.

 

Tidspunkt

06/12-21, 09.00-12.00

 

Sted/format

Digitalt via Zoom

 

Påmelding

https://events.provisoevent.no/nho/events/digitalt-kurs-i-kartleggingsverktoeyet-asias/register

Hilde Stangeland, Sivilingeniør nettutvikling, Mørenett
«Mørenett har samarbeidet med Spesialistbedriften over flere år. De jobber nøyaktig, effektivt og selvstendig, og sørger for at arkivet vårt blir digitalisert mye raskere enn vi hadde klart uten hjelp. Vi setter stor pris på jobben Spesialistbedriften gjør for oss.»
Torbjørn Røe Isaksen, Arbeids- og sosialminister
«Dersom flere aktører tar i bruk det nye verktøyet ASIAS, kan flere med asperger kanskje havne på riktig hylle i livet tidligere og kanskje unngå uføretrygd.»
Kursdeltaker, “Asperger og inkludering”
«Nyttig kurs med faglig dyktige kursholdere. Gode til å formidle og lytte. En av de mest nyttige timer jeg har hatt på jobb på flere år!»
Kursdeltaker, “Asperger og inkludering”
«Et meget relevant kurs, et av de beste kursene jeg har hatt i min 30-årige yrkeskarriere. Alle som jobber med Asperger bør ha dette kurset»
Maren Øverli, Sales Operations Manager, Inmarsat
«Konsulentene har vært ekstremt tilpasningsdyktige, jeg er veldig takknemlig for de fine folkene vi har fått leie av Spesialistbedriften»
Pergunn Gjerdsbakk, Einingsleiar, Hareid kommune
«Vi er svært nøgde med arbeidet Spesialistbedriften gjer for oss. Mennesker med Asperger er gode på det meste, og har eit laserfokus på arbeidet sitt.»
Even Bringsdal, Daglig leder, Createview
«Spesialistbedriften har gjennom presis analyse bidratt til at Createview leverer målinger med høy nøyaktighet.»
Tommy Sørli, Teknisk Salgskonsulent, Midthaug
«Vi er veldig fornøyd med jobben Spesialistbedriften har gjort ved animasjon, og bilder av våre produkt. De kommuniserer godt, og leverer arbeid med høy kvalitet. Akkurat det vi ser etter i en leverandører.»
Forrige
Neste

SPESIALISTBEDRIFTEN AS

Postvegen 2, 6018 Ålesund

 

Orgnr: 913 270 193

Copyright © 2021
Webdesign: 2Mind-Design AS