Jobb hos oss

I Spesialistbedriften ansetter vi kun personer med Asperger/ASD eller andre diagnoser innen autismespekteret. Er du interessert i å jobbe hos oss, er det greit å vite at vår måte å rekruttere på er noe annerledes enn i de fleste andre bedrifter.

Vi starter vanligvis med en praksisperiode, der vi blir kjent og finner ut hva du er god til, og hvilke tilpasninger du trenger for å ha en god arbeidshverdag. I denne perioden er du tilknyttet NAV. Vi er spesielt opptatt av å ta hensyn til de utfordringene diagnosen gir, samtidig som vi er opptatt av at du skal få bruke dine styrker og din kompetanse. Målet er at du skal få en ordinær ansettelse hos oss etter hvert. 

For å få jobb hos oss ønsker vi at du har kompetanse innen våre forretningsområder, som hovedsakelig er tjenester innen teknisk tegning, visualisering av bygg, 3D-modellering, animasjon, og programmering. Mangler du formell utdanning, men har sterk interesse innen nevnte fagfelt, er du også velkommen til å ta kontakt. Send en e-post til daglig leder, legg gjerne ved din CV, skriv hvorfor du ønsker arbeid i Spesialistbedriften, og du vil høre fra oss innen kort tid.

 

Utdanning hos Spesialistbedriften

For enkelte kan det være et alternativ å ta en nettbasert utdannelse for å tilegne seg den nødvendige kompetansen for å bli ansatt hos oss. Selve utdanningen må man ta på en godkjent skole som tilbyr et nettbasert utdanningsløp. Vi har tidligere hatt god erfaring med Noroff Fagskole. I slike tilfeller står skolen naturligvis for alt det faglige og studenten følger undervisningen på samme måte som alle andre elever på den aktuelle skolen.

I slike tilfeller tilbyr Spesialistbedriften en kontorplass, et trygt og godt miljø, faglig støtte fra tidligere studenter og konsulenter, og en mentor som følger opp ikke-faglige utfordringer. 

Aktuelle saker

Det er alltid spennennde å se resultatet av arbeidet til våre studenter når det nærmer seg avsluttende eksamen for deres studier.

Her er eksempel på hvordan man kan lage visualiseringsvideoer basert på våre BIM-modeller.

NRKs nyhetsinnslag om vaktmesteren som fikk sparken av Bergen kommune etter flere uheldige episoder, har skapt store diskusjoner de siste dagene.

Vi i Spesialistbedriften kjenner mange som Arild, og vi vet derfor at dette kunne vært unngått.

Det nærmer seg jul, og for en av våre studenter nærmer det seg også slutten på en lang og lærerik utdanning innen teknisk tegning og visualisering.

Hos oss har vi konsulenter som leverer disse tjenestene, men også studenter som tar utdanning og får oppfølging av oss.

Programmering er et fagområde som mange personer på autismespekteret både har stor interesse for og høy kompetanse på.

I Spesialistbedriften har vi lenge ønsket å satse mer på programmering, og det skal twoday nå hjelpe oss med!

I november publiserte Dagens Næringsliv en artikkel med temaet «De med hull i CV’n ble de mest angasjerte og lojale ansatte».

Omsorgsfull ledelse og evne til å se hele mennesket blir pekt på som en kritisk suksessfaktor.

Sigurd er usikker på hva som møter ham når han går inn døren hos Spesialistbedriften. Frykten er synlig, men han står i det.

Han er tidlig ute som de fleste andre – skal til kartlegging. Det er ofte slik det begynner, det første steget på en vei som skal føre til noe bedre.

Linda Nygård, vår daglige leder, ble invitert til å holde et foredrag om Spesialistbedriften på Velferdskonferansen 2021.

Linda forteller om hvordan det er å drive et konsulentselskap der alle ansatte har autisme. Her kan du se foredraget i sin helhet.

Ni av ti personer med Asperger syndrom står utenfor arbeidslivet. I Spesialistbedriften derimot, utgjør ansatte med Asperger ryggraden i virksomheten.

7. juni publiserte velferd.no en interessant og informativ artikkel om Spesialistbedriften. Artikkelen kan leses her.

Ingen av de ansatte i Spesialistbedriften kunne tenke seg å bytte jobb. For Torbjørn Saasen ble denne jobben vegen tilbake til arbeidslivet.

Sunnmørsposten har skrevet en artikkel om hvordan det er å arbeide hos Spesialistbedriften. Se link til artikkelen her.