Illustrasjon

En illustrasjon er et bilde (foto eller tegning) som skal visualisere et budskap eller en idé. Spesialistbedriften har dyktige tegnere utdannet innen visuell kommunikasjon, og vi kan hjelpe deg med illustrasjoner som passer til ditt formål.

Har du en idé til en karakter eller historie som du ønsker å få visualisert? Kanskje har du allerede skrevet en bok som du ønsker å få illustrert? Ta kontakt med oss, så utvikler vi din idè sammen!

 

Slik jobber vi med illustrasjon.

Når vi starter et nytt illustrasjons-prosjekt begynner vi gjerne med å lage noen utkast til karakterene i fortellingen basert på informasjon vi får gjennom historien i seg selv, men også via utfyllende beskrivelser fra forfatteren. Sammen finjusterer vi stilen og uttrykket til karakterene, og blir enig om en fargepalett som passer til uttrykket.

Det neste steget er å avklare hvor mange illustrasjoner det skal lages i forbindelse med prosjektet, samt detaljeringsgrad på hver tegning. Det er dette som avgjør hvor tidkrevende er oppdrag blir å gjennomføre. I Spesialistbedriften tar vi som regel betalt pr. time, og lar oppdragsgiver beholde alle rettighetene til tegningene for ettertiden, men vi kan være fleksible på dette området.

 

Vi kan lage illustrasjoner til:

  • presentasjoner
  • nettsider
  • tegneserier/striper
  • digitale annonser
  • bøker/barnebøker
  • magasiner/aviser

Aktuelle saker

Noen ganger trenger man å visualisere ønskede endringer på et eksisterende bygg. Det gjelder både næringsbygg og private hus.

I slike tilfeller bruker man ofte fotomontasje ved hjelp av photoshop, gjerne i kombinasjon med en oppdatert 3D-modell av bygget.

Vi er stolte av å ha laget denne flotte animasjonsfilmen for Ålesund kommune, som benyttes til opplæring og folkeopplysning.

Formålet her var å formidle et komplisert budskap på en enkel måte.

Tradisjonell håndtegnet animasjon har en unik evne til å formidle følelser, historier og budskap på en gripende måte.

Denne formen for animasjon innebærer at hvert bilde tegnes for hånd, og deretter spilles av i rask rekkefølge for å skape bevegelse.

I år har vi samarbeidet med forfatterne Kristin Tellefsen og Silje Olsen ved å illustrere deres julehefte. De deler sin juletradisjon i dette koselige heftet.

Vår illustratør Christine Brevik fikk oppdraget med å visualisere heftet, og resultatet ble fantastisk.

Ved Hatlehol gravlund er det veldig mange graver. Hver grav har sin identitet i form av et nummer. Vi har samlet gamle tegninger i en digital løsning.

«Også ved fremtidige utvidelser vil vi anvende Spesialistbedriften til å utarbeide gravkart. Vi er svært fornøyd» Svein Rune Johannesen