• Hjem
  • >
  • Aktuelt
  • >
  • Inngår intensjonsavtale med twoday – satser på programmering

Inngår intensjonsavtale med twoday

Programmering er et fagområde mange personer på autismespekteret har stor interesse for, og som en følge av dette har man gjerne solid kompetanse på området. I Spesialistbedriften har vi lenge ønsket å satse mer på programmering da vi ser at mange dyktige programmerere står utenfor arbeidslivet på grunn av utfordringer relatert til sin autismediagnose. IT-selskapet twoday (tidligere Avento) skal nå hjelpe oss med å løse denne utfordringen!

Spesialistbedriften har i lang tid drevet med utleie av konsulenter til næringslivet, hovedsakelig innen byggrelaterte tjenester som teknisk tegning, og skanning/arkivering (FDV). I og med at vi kun ansetter personer på autismespekteret er det veldig viktig for oss å finne ut hvilke fagområder personer «på spekteret» mestrer i praksis.

Gjennom vårt arbeid med kartlegging av personer på autismespekteret ser vi helt klart at programmering går igjen som et interessefelt, og vi har i lang tid ønsket å gjøre noe med dette. Årsaken til at vi ikke har satset tyngre på utleie av programmerere tidligere er at vi ikke har nok kompetanse i ledelsen på dette fagfeltet. Det er derfor vi nå inngår et samarbeid med twoday hvor de skal bidra med en faglig avklaring av kompetansen til den enkelte kandidat.

Twoday er et anerkjent selskap med høy kompetanse på programmering og de kan bidra med den nødvendige fagkompetansen som vi mangler pr i dag. Gjennom en rekke standardiserte tester som twoday blant annet benytter i sine interne rekrutteringsprosesser får vi den avklaringen vi trenger, i forhold til å finne ut hva den enkelte er god på. Dette vil hjelpe oss med finne ut hvilken kunde/arbeidsgiver vedkommende har best forutsetninger til å kunne jobbe for.

En del av samarbeidsavtalen stadfester også at twoday vil kunne leie inn konsulenter fra Spesialistbedriften og benytte de til sine oppdragsgivere når det er match mellom kompetanse og kundens behov. Dette er et konsept vi ønsker å videreutvikle med tiden, og vi opplever at twoday har et sterkt ønske om å bidra til inkludering av denne gruppen arbeidstakere.

Det er også verd å nevne at Spesialistbedriften og twoday kjenner hverandre godt fra før siden vi lenge har samarbeidet om å utvikle den digitale kartleggingstjenesten ASIAS.

Sammen med twoday ser vi frem til å hjelpe enda flere personer finne sin plass i arbeidslivet!

 

Les mer om hvordan Spesialistbedriften jobber med å leie ut kompetanse til bedriftsmarkedet ved å klikke HER.