• Hjem
  • >
  • Aktuelt
  • >
  • Scanner og digitaliserer fotoarkiv for Sunnmørsposten

Scanner og digitaliserer fotoarkiv

Spesialistbedriften har begynt på arbeidet med å digitalisere det enorme fotoarkivet til Sunmørsposten. Bilder scannes i høy kvalitet, berikes med søkbare metadata, og leveres ferdig sortert til Sunnmørsposten og Viti (Sunnmøre Museum), som i dag oppbevarer det innholdsrike arkivet. 

Mange av bildene har aldri før sett dagens lys, så det er litt av en kulturskatt vi har fått oppdraget med å digitalisere. Fotografier falmer som kjent av tidens tann, så her gjelder det å sikre materialet før kvaliteten taper seg for mye. Desverre er det ofte slik at mange organisasjoner sitter på store mengder bilder med stor historisk verdi, men mangler ressurser til å gjennomføre en skikkelig digitalisering slik at verdiene blir ivaretatt for ettertiden. Vi er glade for å kunne tilby en tjeneste som gjør det enklere å gjennomføre slike prosesser.

I dette tilfellet er det snakk om mange tusen bilder, så omfanget er betydelig. Heljar Grimstad i Spesialistbedriften er den som utfører jobben, og han har nå jobbet med dette prosjektet i ett år. I løpet av 900 timer har han digitalisert og systematisert 6936 bilder.

«Redaktør Hanna Relling Berg sier at hun er svært fornøyd Spesialistbedriftens arbeid, og at det har vært en god prosess så langt.»

Sunnmørsposten har skrevet en sak om samarbeidet, og artikkelen kan leses i sin helhet ved å klikke her

 

Les mer om våre tjenester innen scanning, og arkivering ved å KLIKKE HER.