• Hjem
  • >
  • Aktuelt
  • >
  • En serie monteringsvideoer i 3D for Midthaug

En serie monteringsvideoer i 3D for Midthaug

Spesialistbedriften har gjennom flere år hatt et tett samarbeid med Midthaug. Samarbeidet startet med at vi laget noen produktbilder og visualiseringer av ulike modeller av rekkverk, montert på en rekke forskjellige fasader. Etter hver utviklet samarbeidet seg til å inbefatte monteringsvideoer i 3D, hvor vi gir en detaljert fremstilling av hvordan man skal montere de ulike rekkverkene som Midthaug produserer. I løpet av de siste to årene har vi også produsert en hel serie med monteringsvideoer.

Samarbeidet med Midthaug er et godt eksempel på hvordan vi ønsker å jobbe med våre kunder. Vi begynte i det små ved å lage noen visualiseringer til deres webside og etter hvert som vi ble bedre kjent skjønte vi at det var mye mer vi kunne få til sammen. Mange kunder starter gjerne et samarbeid med Spesialistbedriften på denne måten, da man ikke er helt sikker på hvordan det oppleves i praksis når man har en samarbeidspartner hvor alle konsulentene er på autismespekteret. Vi er jo ikke en helt «vanlig» samarbeidspartner.

I prosessen med å lage monteringsvideoene har vi blant annet 3D-modellert flere komponenter selv, i tillegg til å bearbeide komplette modeller vi har mottatt fra Midthaug. Den store utfordringen i selve videoproduksjonen er å få frem alle de nødvendige detaljene i monteringsprosessen og kombinere tempo og tekstflyt på en måte som gjør at det er lett forståelig for den som skal se videoen. Det å finne den mest hensiktsmessige kameravinkelen og lyssetting er også helt essensielt for å lykkes med en god fremstilling, det skader jo ikke at filmen er vakker å se på i tillegg til å være funksjonell. Midthaug benytter monteringsvideoene like mye til markedsføring som til opplæring av montører/kunder.

Takket være et godt samarbeid med Tommy Sørli fra Midthaug har vi lykkes med en fremstilling som tilfredsstiller alle de nevnte elementer. Det har vært helt essensielt å ha en tett dialog og jevnlige digitale møter for å sjekke at vi er på riktig spor. Det er ikke så mye som skal til, 20 minutter med muntlig sparring og deling av skjerm er ofte tilstrekkelig.

Les mer om hvordan Spesialistbedriften jobber med 3D-modellering, animasjon, og visualisering av bygg og eiendom, ved å klikke HER

 

Eksempel på visualisering av rekkverk, 3D-modellert. (Spesialistbedriften)

 

Eksempel fra visualisering av rekkverk på fasade (Spesialistbedriften)