Spesialistbedriften bidrar til en sikrere hverdag

Borgund videregående skole i Ålesund kommune er en av de største videregående skolene i Møre og Romsdal, med ca. 900 elever og 225 ansatte. De er opptatt av å ha en sikker hverdag, og når branntegningene skulle oppdateres, valgte de Spesialistbedriften AS.

Branntegninger skal illustrere eksisterende situasjon i bygg, det er derfor nødvendig at de til enhver tid er oppdaterte. Etter ombygginger og utvidelser hadde Borgund VGS behov for nettopp en slik oppdatering, og tegningene ble samtidig gjort mer enhetlige og tydelige, alt i hht. NS 3925:2013.

– Det er viktig for oss å ha korrekt branndokumentasjon som viser hvor branncellebegrensende vegger, rømningsveier, slokkeutstyr m.m. er plassert, forklarer Åge Humlen, driftssjef v/ Borgund VGS. Spesialistbedriften har levert rømningsplaner, branntekniske tegninger og oversiktsplansjer over samtlige av skolens bygg, og vi er svært fornøyd både med arbeidsprosessen og resultatet! Det er også viktig for oss at det er enkelt å få disse tegningene oppdatert i framtiden, ved både små og store endringer av byggene.

Åge Humlen, driftssjef v/ Borgund VGS

Rømningsplaner er beregnet for personer som oppholder seg i bygget, og er et viktig verktøy for rask og effektiv evakuering. Branntekniske tegninger er en del av branndokumentasjonen og et viktig verktøy for huseier/brannvernleder. I tillegg er tydelige branntekniske tegninger en forutsetning ved gjennomføring av tilsyn etter brann- og eksplosjonsvernloven.

Orienteringsplaner som plasseres ved brannalarmsentralen er et viktig hjelpemiddel. Formålet er å gi brann- og redningspersonell nødvendig informasjon for å løse sine oppgaver på en effektiv måte. Det er dessuten vesentlig at kvalifisert personell som utfører ettersyn, service og vedlikehold av slike installasjoner, får god og lettfattelig informasjon om det enkelte system og sammenheng mellom systemer.

 

 

Hilde Stangeland, Sivilingeniør nettutvikling, Mørenett
«Mørenett har samarbeidet med Spesialistbedriften over flere år. De jobber nøyaktig, effektivt og selvstendig, og sørger for at arkivet vårt blir digitalisert mye raskere enn vi hadde klart uten hjelp. Vi setter stor pris på jobben Spesialistbedriften gjør for oss.»
Torbjørn Røe Isaksen, Arbeids- og sosialminister
«Dersom flere aktører tar i bruk det nye verktøyet ASIAS, kan flere med asperger kanskje havne på riktig hylle i livet tidligere og kanskje unngå uføretrygd.»
Kursdeltaker, “Asperger og inkludering”
«Nyttig kurs med faglig dyktige kursholdere. Gode til å formidle og lytte. En av de mest nyttige timer jeg har hatt på jobb på flere år!»
Kursdeltaker, “Asperger og inkludering”
«Et meget relevant kurs, et av de beste kursene jeg har hatt i min 30-årige yrkeskarriere. Alle som jobber med Asperger bør ha dette kurset»
Maren Øverli, Sales Operations Manager, Inmarsat
«Konsulentene har vært ekstremt tilpasningsdyktige, jeg er veldig takknemlig for de fine folkene vi har fått leie av Spesialistbedriften»
Pergunn Gjerdsbakk, Einingsleiar, Hareid kommune
«Vi er svært nøgde med arbeidet Spesialistbedriften gjer for oss. Mennesker med Asperger er gode på det meste, og har eit laserfokus på arbeidet sitt.»
Even Bringsdal, Daglig leder, Createview
«Spesialistbedriften har gjennom presis analyse bidratt til at Createview leverer målinger med høy nøyaktighet.»
Tommy Sørli, Teknisk Salgskonsulent, Midthaug
«Vi er veldig fornøyd med jobben Spesialistbedriften har gjort ved animasjon, og bilder av våre produkt. De kommuniserer godt, og leverer arbeid med høy kvalitet. Akkurat det vi ser etter i en leverandører.»
Forrige
Neste

SPESIALISTBEDRIFTEN AS

Postvegen 2, 6018 Ålesund

 

Orgnr: 913 270 193

Copyright © 2021
Webdesign: 2Mind-Design AS