Visualisering av bygg med photoshop

Noen ganger trenger man å visualisere ønskede endringer på et eksisterende bygg. I slike tilfeller bruker man ofte fotomontasje ved hjelp av photoshop, gjerne i kombinasjon med en oppdatert 3D-modell av bygget. I slike tilfeller er ofte formålet å visualisere en endring på fasaden i forbindelse med en byggesøknad.

 

Visualisering av påbygg for privathus

På bildet under har vi byttet ut det originale bildet av huset med en 3D-modell som viser de ønskede endringene fra kunden sin side. I dette tilfellet besto endringene av en liten forhøyning av en takkonstruksjon, samt en utvidelse av påbygg/hagestue med altan, til venstre på bildet. Det er også mulig å beholde det originale bildet med huset slik det faktisk er, og kun «photoshoppe inn» de ønskede endringene på fasaden. En komplett 3D-modell gjør det imidlertid enklere å få korrekte proporsjoner på endringene.

Huset både med og uten de ønskede endringene (en liten forhøyning av takkonstruksjon, samt utvidelse av påbygg/hagestue med altan, til venstre på bildet)

 

 

Visualisering av påbygg for næringsbygg

I dette eksempelet har vi ikke benyttet en komplett ny 3D-modell, men bare manipulert inn en ekstra etasje på bygget ved hjelp av photoshop, for å visualisere hvordan et slikt påbygg vil fremstå i reelle omgivelser. Det skarpe øyet vil kanskje også legge merke til at vi har gjort en del andre småjusteringer i photoshop for å få bygget til å «skinne litt mer». For eksempel:

  • muren i forkant av bygget har fått seg en «vask»
  • noen forstyrrende skilt og en lyktestolpe er fjernet
  • en bil, en tilhenger, og et menneske er redigert bort
  • noen ekstra plantekasser har blitt plassert ut
  • himmelen har blitt blå, og lyset er justert på

 

Mange små justeringer bidrar til å gi hele bildet/bygget et skikkelig løft, på en subtil og ikke prangende måte.

Originalt bilde til venstre, og photoshoppet bilde til høyre. Kan du se alle de små detaljene som har blitt endret?

 

Les mer om hvordan vi jobber med visualisering ved å klikke HER