• Hjem
  • >
  • Aktuelt
  • >
  • Spennende tider for Spesialistbedriften.

Spennende tider for Spesialistbedriften.

Vi feirer sommeren med rekordmange ansatte, og knalltro på fremtiden. Ett av bildene (over) er fra årets sommeravslutning og mye har skjedd siden forrige sommer. 

 

Nye kontorer i Ålesund (Postveien 2) 

I fjor sommer valgte vi å flytte fra Daaegården til nye lokaler i Postvegen 2 i Breivika. De nye lokalene har flere kontorplasser og cellekontor, noe som gir bedre arbeidsro for konsulentene våre. Dessuten ønsket vi plass til å kunne ta imot flere studenter med Asperger/ASD. Her i Postvegen er vi samlokalisert med mange virksomheter i beslektede bransjer, noe som er nyttig for oss. I tillegg har vi fått tilgang til kantine. 

 

Utvidelse av kontorer i Ålesund 

Vi hadde ikke vært så mange måneder i Postvegen før alle kontorplassene var opptatt. Lite interessert i å foreta nok en flytting, undersøkte vi mulighetene på huset. Heldigvis fikk vi mulighet til å leie et mindre lokale i etasjen over der vi allerede var. Dermed kunne vi gi mulighet for noen flere av de mange med diagnosen som står utenfor arbeidslivet.  

 

Koronapandemien fører til endringer 

Som for mange andre var koronaperioden også krevende for Spesialistbedriften. På grunn av permittering valgte to gode medarbeidere i ledelsen å søke seg nye utfordringer. Bak enhver vanskelig situasjon finnes imidlertid nye muligheter, og vi var så heldig å få inn Thomas Paulsen på salg/marked og Siv Anita Vassli på prosjektledelse og økonomi. Avdelingen i Molde ble lagt ned, og to av tre ansatte valgte heldigvis å flytte til Ålesund, og stortrives på kontoret her. Heldigvis har tidligere avdelingsleder og “Aspergerekspert” i Molde, Siri Kvalheim, sagt ja til å være med oss etter behov på sidelinjen, blant annet ved utvikling og gjennomføring av større kurs.  

 

ASIAS utvikles og lanseres 

Det digitale kartleggingsverktøyet Asperger i arbeid og studier (ASIAS), har vært den største satsningen for oss i året som har gått. På bakgrunn av erfaringene våre med å kun ha ansatte med Asperger/ASD, gikk vi sammen med arbeidspsykolog Arne Svendsrud for å utvikle dette digitale kartleggingsverktøyet.  

Målet er at mange flere med diagnosen skal få utnyttet sine ressurser og få de tilpasninger de trenger gjennom at deres veiledere benytter verktøyet. Testutgaven var klar rett før ferien, og vi jobber intenst i disse dager med å gjøre justeringene slik at vi kan lansere ASIAS til veiledere over hele landet for fullt i løpet av høsten.   

 

Takk til alle støttespillere, og kunder som forstår at sosialt ansvar kan kombineres med god forretning og tjenester av høy kvalitet. 

Hilde Stangeland, Sivilingeniør nettutvikling, Mørenett
«Mørenett har samarbeidet med Spesialistbedriften over flere år. De jobber nøyaktig, effektivt og selvstendig, og sørger for at arkivet vårt blir digitalisert mye raskere enn vi hadde klart uten hjelp. Vi setter stor pris på jobben Spesialistbedriften gjør for oss.»
Torbjørn Røe Isaksen, Arbeids- og sosialminister
«Dersom flere aktører tar i bruk det nye verktøyet ASIAS, kan flere med asperger kanskje havne på riktig hylle i livet tidligere og kanskje unngå uføretrygd.»
Kursdeltaker, “Asperger og inkludering”
«Nyttig kurs med faglig dyktige kursholdere. Gode til å formidle og lytte. En av de mest nyttige timer jeg har hatt på jobb på flere år!»
Kursdeltaker, “Asperger og inkludering”
«Et meget relevant kurs, et av de beste kursene jeg har hatt i min 30-årige yrkeskarriere. Alle som jobber med Asperger bør ha dette kurset»
Maren Øverli, Sales Operations Manager, Inmarsat
«Konsulentene har vært ekstremt tilpasningsdyktige, jeg er veldig takknemlig for de fine folkene vi har fått leie av Spesialistbedriften»
Pergunn Gjerdsbakk, Einingsleiar, Hareid kommune
«Vi er svært nøgde med arbeidet Spesialistbedriften gjer for oss. Mennesker med Asperger er gode på det meste, og har eit laserfokus på arbeidet sitt.»
Even Bringsdal, Daglig leder, Createview
«Spesialistbedriften har gjennom presis analyse bidratt til at Createview leverer målinger med høy nøyaktighet.»
Tommy Sørli, Teknisk Salgskonsulent, Midthaug
«Vi er veldig fornøyd med jobben Spesialistbedriften har gjort ved animasjon, og bilder av våre produkt. De kommuniserer godt, og leverer arbeid med høy kvalitet. Akkurat det vi ser etter i en leverandører.»
Forrige
Neste

SPESIALISTBEDRIFTEN AS

Postvegen 2, 6018 Ålesund

 

Orgnr: 913 270 193

Copyright © 2021
Webdesign: 2Mind-Design AS