Slik jobber vi med illustrasjon

I år har vi samarbeidet med forfatterne Kristin Tellefsen og Silje Olsen ved å illustrere deres julehefte. Kristin Tellefsen (mor) og Silje Olsen (datter) deler sin hjertevarmende juletradisjon fra oppveksten i dette koselige heftet. Vår illustratør Christine Brevik fikk oppdraget med å visualisere heftet, og resultatet ble fantastisk.

Vi fikk kontakt med Kristin Tellefsen tidlig i høst og synes hun hadde en veldig fin og hjertevarmende historie å fortelle. Det har vært en glede å samarbeide med Kristin og hjelpe henne med å gi liv til karakterene. Det mest spennende med slike prosesser er å finne akkurat det uttrykket og den stilen som forfatteren ønsker. For at vi skal lykkes med illustrasjonsjobben er vi avhengige av at forfatteren gir oss en god beskrivelse av både karakterene og hvordan det kunstneriske uttrykket skal være.

Når vi starter et slikt prosjekt begynner vi alltid med å lage noen utkast til karakterene i fortellingen basert på den informasjonen vi får gjennom historien i seg selv, men også via utfyllende beskrivelser fra forfatteren. Sammen finjusterer vi stilen og uttrykket til karakterene, og blir enig om en fargepalett som passer til uttrykket.

Det neste steget er å avklare hvor mange illustrasjoner det skal lages i forbindelse med prosjektet, samt detaljeringsgrad på hver tegning. Det er dette som avgjør hvor tidkrevende er oppdrag blir å gjennomføre. I Spesialistbedriften tar vi som regel betalt pr. time, og lar oppdragsgiver beholde alle rettighetene til tegningene for ettertiden, men vi kan være fleksible på dette området.

Christine Brevik som illustrerte «Karoline og mamma sover under juletreet», er en av våre ferskeste medarbeidere og i tillegg til å illustrere har hun en bachelorgrad innen animasjon, så vi kan også få bildene til å bli levende om det er et ønske. Dette er den første barneboken/heftet Christine har illustrert, og både vi og forfatterne er veldig fornøyd med arbeidet hun har utført.

I Spesialistbedriften har vi også flere andre dyktige illustratører som tar på seg ulike typer oppdrag.

 

Utdrag fra boken:

Det er blitt kveld, nå er det på tide å ta på pysjen og finn frem madrassen. Det er dette Karoline har gledet seg til i hele dag. Karoline finner frem pysjen, morgenkåpen og tøflene. «Mamma, jeg er klar, er du?», spør Karoline. «Ja, jeg er klar, skal vi starte?», svarer mamma.

De stiller seg i dørstokken til soverommet og teller til 3. «1-2-3», sier mamma og så løper de begge to bort til sengen og hopper oppi.

Hilde Stangeland, Sivilingeniør nettutvikling, Mørenett
«Mørenett har samarbeidet med Spesialistbedriften over flere år. De jobber nøyaktig, effektivt og selvstendig, og sørger for at arkivet vårt blir digitalisert mye raskere enn vi hadde klart uten hjelp. Vi setter stor pris på jobben Spesialistbedriften gjør for oss.»
Torbjørn Røe Isaksen, Arbeids- og sosialminister
«Dersom flere aktører tar i bruk det nye verktøyet ASIAS, kan flere med asperger kanskje havne på riktig hylle i livet tidligere og kanskje unngå uføretrygd.»
Kursdeltaker, “Asperger og inkludering”
«Nyttig kurs med faglig dyktige kursholdere. Gode til å formidle og lytte. En av de mest nyttige timer jeg har hatt på jobb på flere år!»
Kursdeltaker, “Asperger og inkludering”
«Et meget relevant kurs, et av de beste kursene jeg har hatt i min 30-årige yrkeskarriere. Alle som jobber med Asperger bør ha dette kurset»
Maren Øverli, Sales Operations Manager, Inmarsat
«Konsulentene har vært ekstremt tilpasningsdyktige, jeg er veldig takknemlig for de fine folkene vi har fått leie av Spesialistbedriften»
Pergunn Gjerdsbakk, Einingsleiar, Hareid kommune
«Vi er svært nøgde med arbeidet Spesialistbedriften gjer for oss. Mennesker med Asperger er gode på det meste, og har eit laserfokus på arbeidet sitt.»
Even Bringsdal, Daglig leder, Createview
«Spesialistbedriften har gjennom presis analyse bidratt til at Createview leverer målinger med høy nøyaktighet.»
Tommy Sørli, Teknisk Salgskonsulent, Midthaug
«Vi er veldig fornøyd med jobben Spesialistbedriften har gjort ved animasjon, og bilder av våre produkt. De kommuniserer godt, og leverer arbeid med høy kvalitet. Akkurat det vi ser etter i en leverandører.»
Forrige
Neste

SPESIALISTBEDRIFTEN AS

Postvegen 2, 6018 Ålesund

 

Orgnr: 913 270 193

Copyright © 2021
Webdesign: 2Mind-Design AS