Illustrerer julehefte

I år har vi samarbeidet med forfatterne Kristin Tellefsen og Silje Olsen ved å illustrere deres julehefte. Kristin Tellefsen (mor) og Silje Olsen (datter) deler sin hjertevarmende juletradisjon fra oppveksten i dette koselige heftet. Vår illustratør Christine Brevik fikk oppdraget med å visualisere heftet, og resultatet ble fantastisk.

Vi fikk kontakt med Kristin Tellefsen tidlig i høst og synes hun hadde en veldig fin og hjertevarmende historie å fortelle. Det har vært en glede å samarbeide med Kristin og hjelpe henne med å gi liv til karakterene. Det mest spennende med slike prosesser er å finne akkurat det uttrykket og den stilen som forfatteren ønsker. For at vi skal lykkes med illustrasjonsjobben er vi avhengige av at forfatteren gir oss en god beskrivelse av både karakterene og hvordan det kunstneriske uttrykket skal være.

Når vi starter et slikt prosjekt begynner vi alltid med å lage noen utkast til karakterene i fortellingen basert på den informasjonen vi får gjennom historien i seg selv, men også via utfyllende beskrivelser fra forfatteren. Sammen finjusterer vi stilen og uttrykket til karakterene, og blir enig om en fargepalett som passer til uttrykket.

Det neste steget er å avklare hvor mange illustrasjoner det skal lages i forbindelse med prosjektet, samt detaljeringsgrad på hver tegning. Det er dette som avgjør hvor tidkrevende er oppdrag blir å gjennomføre. I Spesialistbedriften tar vi som regel betalt pr. time, og lar oppdragsgiver beholde alle rettighetene til tegningene for ettertiden, men vi kan være fleksible på dette området.

Christine Brevik som illustrerte «Karoline og mamma sover under juletreet», er en av våre ferskeste medarbeidere og i tillegg til å illustrere har hun en bachelorgrad innen animasjon, så vi kan også få bildene til å bli levende om det er et ønske. Dette er den første barneboken/heftet Christine har illustrert, og både vi og forfatterne er veldig fornøyd med arbeidet hun har utført.

I Spesialistbedriften har vi også flere andre dyktige illustratører som tar på seg ulike typer oppdrag.

 

Utdrag fra boken:

Det er blitt kveld, nå er det på tide å ta på pysjen og finn frem madrassen. Det er dette Karoline har gledet seg til i hele dag. Karoline finner frem pysjen, morgenkåpen og tøflene. «Mamma, jeg er klar, er du?», spør Karoline. «Ja, jeg er klar, skal vi starte?», svarer mamma.

De stiller seg i dørstokken til soverommet og teller til 3. «1-2-3», sier mamma og så løper de begge to bort til sengen og hopper oppi.

 

Les mer om våre tjenester innen illustrasjon ved å klikke HER