• Hjem
  • >
  • Aktuelt
  • >
  • Fra student til ansatt i Spesialistbedriften

Fra student til ansatt i Spesialistbedriften

Vegen fra student til ansatt i Spesialistbedriften AS. 

Det nærmer seg jul for våre ansatte og studenter i Spesialistbedriften! For en av våre studenter nærmer det seg også slutten på en lang og lærerik utdanning. I våre kontorlokaler har vi konsulenter som leverer ulike tjenester innen teknisk tegning og visualisering, men vi har også studenter som tar utdanning innen dette fagfeltet og får oppfølging av oss. En av disse studentene som snart skal gå fra skolebenken til en stilling innenfor teknisk tegning hos oss, er Mathilde.

Mathilde har gjennom to år tatt utdanning via NOROFF, for å bli teknisk tegner innenfor et av våre ledende forretningsområder. Mathilde har allerede jobbet på flere prosjekter for kunder og har på denne måten vist at hun har en fremtid som ansatt i Spesialistbedriften. Hos Spesialistbedriften får alle studenter egen arbeidsstasjon og det arbeidsmiljøet som de trenger for å klare å fullføre en utdanning. I tillegg sørger Spesialistbedriften for daglig oppfølging og tilrettelegging for å sikre at studentene våre klarer å fullføre løpet. I og med at alle våre ansatte og studenter er på autismespekteret har vi lang erfaring med alle de ulike utfordringer som kan oppstå, og hvordan disse kan løses.

 

Mathilde ved sin arbeidsstasjon

Mathilde forteller:

«Jeg ble uføretrygdet allerede da jeg var 20 år. Gjennom årene ble jeg likevel forsøkt utplassert i ulike bedrifter, men det var alltid kortvarig da jeg aldri passet inn. Jeg flyttet fra Florø til Ålesund når jeg var 33 år, og var da ikke i arbeid på mange år. Jeg startet i Spesialistbedriften når jeg var 41 år, hvor jeg skulle utforske interesser og finne ut hva jeg ville i livet. Jeg var livredd og det tok lang tid før jeg turte senke skuldrene.

Jeg fikk kollegaer som tok meg veldig godt i mot, noe som hjalp veldig på angsten jeg følte på. For første gang i livet følte jeg at jeg passet inn, og det var en fantastisk følelse! Arbeidsmiljøet her karakteriseres av at vi forstår og aksepterer hverandre for den man er, noe som føles veldig befriende og inkluderende. Etter et år ble jeg student hos Noroff på deltid som går over to år. I skrivende stund er jeg akkurat ferdig med siste eksamen, og kan legge de to årene bak meg med god samvittighet.

Å studere hjemmefra ville ikke fungert, da det er altfor mange distraksjoner og det ville vært ensomt. Det er avgjørende for meg å få være en del av et arbeidsmiljø. Her på Spesialistbedriften er jeg en del av et inkluderende arbeidsmiljø, og jeg har noe å gå til hver dag, fremfor å sitte hjemme. Jeg har rutiner og struktur i studiehverdagen, noe som også er arbeidstrening i praksis. Det gir meg en god følelse å ha noe å gå til og å føle at jeg er en del av noe større. Når jeg nå er ferdig med studiene kjenner jeg meg veldig stolt over å ha klart å gjennomføre en utdanning, og jeg er spent på veien videre».

– Mathilde

Ålesunds minste studentmiljø?

En annen student vi har sett gå vegen fra student til å bli ansatt er Tor Friis. Han kom til Spesialistbedriften som avgått tømrer etter ti år i byggebransjen. Med sin erfaring fra tømrerfaget startet han på utdanning innen Teknisk tegning, og ble i 2023 ansatt hos oss. Inn i stillingen tar han med seg bred erfaring fra bransjen som gjør at han leverer tjenester av høy kvalitet hos oss.

Mathilde, Asle og Tor i kantinen hos Spesialistbedriften

Det er alltid fint å se at vi kan hjelpe studentene å fullføre løpet sitt, og når noen går videre i jobb, kommer andre inn og starter på nytt studie. To av våre nyeste studenter er Asle, som i likhet med Tor har tømrerbakgrunn, og Andrine som blant annet har en bakgrunn fra Ytre Kunstfagskole. Vi ser frem til å følge dem videre!

Vi i Spesialistbedriften er stolt over å kunne gi personer som tidligere har hatt utfordringer med å gjennomføre utdanning, den oppfølgingen og tilretteleggingen som trengs. Det er fantastisk å se at med riktig tilretelegging kan hver enkelt utvikle seg å bli en viktig medspiller i bedriftens økosystem, samt bidra til å levere tjenester av høy kvalitet til fornøyde kunder. Vi gratulerer Mathilde og Tor med sin reise og ser frem til å levere deres arbeid i tiden som kommer!

 

Les mer om hvordan det er å jobbe i Spesialistbedriften ved å klikke HER