Digital Gravlund

Da Hatlehol Gravlund hadde behov for en visuell oversikt over hele gravplassen, valgte de Spesialistbedriften som samarbeidspartner for å få jobben utført.

Ved Hatlehol gravlund er det over tolv hundre graver. Hver grav har sin identitet i form av et nummer, hvor det er tilknyttet relevante opplysninger om den avdøde. Foreløpig er disse opplysningene samlet i et datasystem som betjenes av ansatte ved Ålesund kirkelige fellesråd, og som pårørende kan få tilgang til ved å henvende seg til dem.

Selv om de som arbeider med dette til daglig har god kontroll og oversikt over gravlunden, meldte det seg etter hvert et behov for å samle tegninger fra ulike utbyggingsperioder og få en visuell oversikt over det hele. Det foreligger papirtegninger fra utbyggelsen i 1970 og 1995, fra 2001, 2002, 2008 og 2013 foreligger det digitale tegninger.

Etter å ha samlet sammen all informasjon, kvalitetssikret mål og plasseringer, var grunnlaget på plass til å tegne opp gravlunden slik den framstår i dag. – Nytten av å få dette arbeidet gjort er betydelig, sier Svein-Rune Johannessen, Kirkeverge Ålesund kirkelige fellesråd. – Både internt og overfor publikum har vi nå et godt kartgrunnlag og oversikt over den enkelte grav på hele gravlunden. Dette gjør det enkelt både for våre ansatte og publikum å finne fram.

 

«Hatlehol gravlund skal fortsatt utvides slik at gravlunden vil ha nærmere tre tusen kistegraver når den er fullt utbygd. Også ved fremtidige utvidelser vil vi anvende Spesialistbedriften til å utarbeide gravkart. Vi er svært fornøyd med tjenestene som bedriften leverer»

Svein Rune Johannesen – Kirkeverge

 

Oversikt og kontroll er svært godt ivaretatt ved Hatlehol gravlund, men hvordan visualisere det hele?

 

Hilde Stangeland, Sivilingeniør nettutvikling, Mørenett
«Mørenett har samarbeidet med Spesialistbedriften over flere år. De jobber nøyaktig, effektivt og selvstendig, og sørger for at arkivet vårt blir digitalisert mye raskere enn vi hadde klart uten hjelp. Vi setter stor pris på jobben Spesialistbedriften gjør for oss.»
Torbjørn Røe Isaksen, Arbeids- og sosialminister
«Dersom flere aktører tar i bruk det nye verktøyet ASIAS, kan flere med asperger kanskje havne på riktig hylle i livet tidligere og kanskje unngå uføretrygd.»
Kursdeltaker, “Asperger og inkludering”
«Nyttig kurs med faglig dyktige kursholdere. Gode til å formidle og lytte. En av de mest nyttige timer jeg har hatt på jobb på flere år!»
Kursdeltaker, “Asperger og inkludering”
«Et meget relevant kurs, et av de beste kursene jeg har hatt i min 30-årige yrkeskarriere. Alle som jobber med Asperger bør ha dette kurset»
Maren Øverli, Sales Operations Manager, Inmarsat
«Konsulentene har vært ekstremt tilpasningsdyktige, jeg er veldig takknemlig for de fine folkene vi har fått leie av Spesialistbedriften»
Pergunn Gjerdsbakk, Einingsleiar, Hareid kommune
«Vi er svært nøgde med arbeidet Spesialistbedriften gjer for oss. Mennesker med Asperger er gode på det meste, og har eit laserfokus på arbeidet sitt.»
Even Bringsdal, Daglig leder, Createview
«Spesialistbedriften har gjennom presis analyse bidratt til at Createview leverer målinger med høy nøyaktighet.»
Tommy Sørli, Teknisk Salgskonsulent, Midthaug
«Vi er veldig fornøyd med jobben Spesialistbedriften har gjort ved animasjon, og bilder av våre produkt. De kommuniserer godt, og leverer arbeid med høy kvalitet. Akkurat det vi ser etter i en leverandører.»
Forrige
Neste

SPESIALISTBEDRIFTEN AS

Postvegen 2, 6018 Ålesund

 

Orgnr: 913 270 193

Copyright © 2021
Webdesign: 2Mind-Design AS